13.3.2011

home is where your heart is

Entä jos innostuu tulevasta omasta kodista (, jota ei siis vielä ole olemassakaan) niin paljon, että piirtää alustavan sisustussuunnitelman, laskee budjettia uudelle kodille ja tallettaa kirjanmerkkeihin kasan linkkejä kaikista niistä kauniista asioista, jotka haluaa hankkia omaan kotiin. Voiko sanoa olevansa vain yli-innostuja vai pitäisikö hakeutua hoitoon;D Ehkä olen tässä tapauksessa vaan yli-innostunut tyttö, joka on ihanan elämänmuutoksen edessä ja pitkästä aikaa pääsee laittamaan omaa kotia. Viimeiset vuodet olen kuitenkin asunut selkeästi väliaikaisratkaisuissa ja vielä opiskelijabudjetilla, nyt kun edessä, ainakin toivottavasti, pitkäaikaisempi muutos niin haluan toteuttaa niitä pieniä oman kodin unelmia, mistä olen haaveillut jo muutaman vuoden.

Photobucket

Photobucket

Olen halunnut yleislinjaltaan vaaleata sisustusta jo pitemmän aikaa, ryhdittäisin yleisilmettä tummalla puulla ja harmailla tekstiileillä ja pienillä väriläiskillä tai kuoseilla. Viime aikojen suurimpana ihastuksena varmaankin tasaraidat ja Missoni -henkinen siksak -kuosi, molemmat mieluiten mustavalkoisena kuin värikkäinä.

Photobucket

Tärkeät ihmiset ja tilanteet pääsisivät vihdoin seinälle arvoisiinsa raameihin...

Photobucket

...ja vaatteet kuuluisivat osana sisustukseen, eikä niitä piilotettaisi ovien taakse.

Photobucket

Viime kesänä minulla oli soluhuoneessa myös pieni posliininen lamppu, josta puuttui varjostin kokonaan. Tykästyin ideaan mutta varjostimen runko ilman kangasta näyttää vielä kivemmalta ja on tosi helppo ja hauska diy -yksityiskohta!

Skotlantiin ostetut huonekalut sain myytyä jo eteenpäin ja edellisestä omasta Suomi -kodista jäi käteen vain ruokapöytä ja pieni lipasto eli olen pitkälti aloittamassa puhtaalta pöydältä. Tuttuja olen rekrynnyt koluamaan kirpputoreja funkkistuolin ja naulakon toivossa ja Itä-Suomeen palatessa on tarkoitus käydä koluamassa pari vanhaa mummonmökkiä. Los Angelesin reissun jälkeen alkaa oma koti -budjetin säästöosuus ja jossain vaiheessa se asuntokin toivottavasti löytyy! Kaikkea ei tarvitse hankkia kerralla vaan pikkuhiljaa toteutettu lopputulos on yleensä enemmän omistajansa näköinen.

kuvat : sköna hem

9 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Mä katoin eka tosta alimmaisesta kuvasta että noi varjostimet oli piirretty tohon seinään ja aattelin että onpa epäkäytännölistä ku sithä noita lamppuja ei vois siirtää mihinkään :D Mut tosi hauska idea kyl muuten :) Minne päin ootkaan muuttamassa?

brita kirjoitti...

meillä on kyllä niin pelottavan samanlainen maku :---D mulla on just tuon tyyppisesti sisustettu kämppä, tummaa puuta ja harmaata, mustavalkoisia kuvia sukulaisista seinällä, vaaterekki etc :'D tuo idea lampusta ilman varjostinta on kans tosi kiva!

Suhkur kirjoitti...

Anne, nauroin itekkin ihan samaa ja mietin jälkikäteen, että lamppujen ääriviivat seinään piirrettynä ja silleen "pöydälle" sijoteltunakin vois näyttää hyvälle! Ja Helsinkiin vie tie:)

Brita, EIKÄ?! Mut hei, great minds think alike;D Mun sydäntä lähellä on kyl etenki noi ikivanhat mustavalkoset valokuvat, taidan muokkailla valokuvat ystävistäki mustavalkosiks ja "antiikkisiks" niin sopivat sit teemaan! Ja toi varjostin idea menee kyllä ihan ehdottomasti to do -listalla kunhan muutan Suomeen:)

brita kirjoitti...

hahaa todellakin :D kuvat on kyllä tosi päteviä, ois melkein hauska peittää ihan joku isompi osa seinästä kuvilla hmmm... oon kyllä sinällään maailman laiskin sisustaja, ostan juttuja tosi vähän enkä jaksa korvata mitään ennen kuin edellinen on ihan hajalla.

Suhkur kirjoitti...

Joo mietin kans että tollanen, tyylin eteisen pieni seinänpätkä ois kyl kiva vuorata kokonaan kuvilla, mulla on vielä pieni kasa nättejä kehyksiä Suomessa niin sais kaikki samaan kasaan! Ja oon samoilla linjoilla sun kanssa, ostan yleensä tosi vähän sisustusjuttuja ja tykkään muutenki käyttää hyväkseni kaikki vanhat huonekalut ennenkun ostan uutta ja senki takia yleensä noi projektit kestää vuosia;) Mut nyt mulla on sellanen visio päässä että taidan suosiolla marssia Ikeaan hankkimaan isoimmat jutut!

brita kirjoitti...

^^ joo kannatan! mie hankin telkkupöydän ja kaks hyllyä ikeasta, mutta esim. ruokapöydän kans ajattelin ootella että se hajoilee ennen kuin hankin uuden vaikka ei se ny sisustukseen sovikaan. tällaiset jutut on tosiaan paras hoitaa pikkuhiljaa :)

Suhkur kirjoitti...

btw Ihana kun siekin puhut miejasie:D Oikeesti yllättävän vaikeeta opetella kirjottamaan yleiskielemmällä kun aina puhuu miesie-murteella (tosin murteella on vielä vaikeempi oikeestaan kirjottaa ku yleiskielellä:D)! Mutta siis joo, jo ihan budjetinki takia tollaset on paras hoitaa pikkuhiljaa;) Ja siinäki oon samaa mieltä että ihan turhaan ostaa aina uutta vaan sen takia, ettei joku sovi sisustukseen tai uusiin trendeihin, yllättävän paljon saa aikaseks jos pikkasen tuunailee:)

brita kirjoitti...

murteella on mahtava kirjoittaa netissä, jotenkin se näyttää omaanki silmään paljon hauskemmalta kuin yleiskieli :D haluaisin kyllä puhua ihan hc murretta, oon ihan murheessa kun en jotenki osaa :'D

Suhkur kirjoitti...

Mie kirjotin vanhaa blogia (Sokerikuorrutusta siis) murteella ja se on hirveen vaikeeta ku jos käyttää miejasie ni sit melkein ois pakko käyttää myös tuplakonsonantteja kun meillä itä-suomessa puhutaan niin mut se on ihan hirveen vaikeeta ja kuullostaa kirjotettuna ihan kamalalta, oikeesti siinä on fine line onks se hauskaa vai vaan typerää:D Fabon statuspäivityksetkin näyttää idioottimaisilta kunnolla viännettynä niin saati tällanen yleishöpötys:D

Related Posts with Thumbnails