20.4.2010

Excellent eBayer, recommended!

EBaystä kyseltiin jo vanhan blogin puolella mutta en vaan ole saanut ajoiksi tehdä minkäänlaista tutorialia nettihuutokaupasta. Yummy-Jenni kirjoitteli viime vuoden puolella äärettömän kätevän eBay kaupankäynnin perusteet -oppaan, josta selviää kaikki tuotteiden etsimisestä huutamiseen. Pääpointti kuitenkin on, että enkulla ja netin sanakirjalla pärjää erittäin pitkälle. Erillistä näin käytät eBay:tä -tutorialia on siis ihan turha alkaa rustaamaan, keskitytään ennemmin siihen mitä sieltä kannattaa huutaa!

Photobucket

EBaystä löytyy lähestulkoon kaikkea ja sitä mitä sieltä ei löydy, et luultavasti tarvitse:D Kaikki lähtee hakusanoista, muista käyttää erilaisia sanamuotoja. Jos vaikka tiedät haluavasi mustan ison nahkalaukun, kokeile perinteisen "black leather bag"in lisäksi tote:a, holdall:ia ja jos tiedät haluavasi tietyn merkin laukun tai vintagea, lisää se aina hakuusi. Käytä myös tarkennettua hakua (kuvassa vasemmalla), etenkin oma koko (UK) on äärettömän kätevä syöttää vasta tässä vaiheessa, koska osa myyjistä ei laita kokoa esittelytekstiin ollenkaan. Hakuun vo myös lisätä Suomeen toimittamisen mutta sitä ei kannata tuijottaa sokeasti, monet myyjät on valmiita postittamaan ulkomaille kunhan vaan kysyy asiaa kauniisti ja muistaa mainita että on valmis maksamaan ylimääräiset parin punnan postikulut.

Nettihuutokauppa on täynnä niin yksityisiä myyjiä kun pieniä kauppoja. Ero näkyy yleensä hinnoissa, yksityiset myyjät haluavat yleensä päästä eroon tavaroistaan hinnalla millä hyvänsä ja uudenkin veroiset tavarat on hinnoiteltu sen mukaan (nimimerkillä pari kertaa käytetyt maiharit kuudella punnalla postareineen!). Työkseen huutokauppaa tekevien hinnat taas yleensä nousevat peruskirppishintoja korkeammaksi, etenkin jos kyseessä on yhtään laadukas tuote. Ite suosin mieluummin yksityisiä myyjiä jo pelkästään hintojen takia mutta korvaan myös etenekin Briteissä huonon kirppistarjonnan eBayllä. Vaikka sinällään on tullut huudettua kauppiailta niin spray-maalia kun Bare Minerals meikkivoidettakin, ihan vaan syystä, että hinnat postikuluineenkin saattaa olla reilusti yli puolet halvempia kun kaupasta ostettuna.

Photobucket

Vaikka suosinkin mielelläni yksityisiä myyjiä, niin muutamaa "kauppaa" olen seuraillut jo pitemmän aikaa:

Next 2 Now -kauppa  myy britti-high streetia "vähän käytettynä", kämppis tosin sai ostamansa neuleen hintalapuilla varustettuna. Liikkeen valikoima tulee parhaimmillaan vajaan kuukauden brändien omia nettikauppoja jäljessä ja hinnat lähtee käsittääkseni aina minimistä eli £0,99. Tosin viimeisintä huutoa olevat tuotteet on haluttua kamaa ja hinnat yleensä nousee suht korkealle mutta pysyvät silti halvempina kun alkuperäiset.

EBayn Fashion Outlet vaikuttaa ihanalta, vaikka en olekaan mitään uskaltanut tilata. Kieltämättä Kookaïn vaatteet ja Officen kengät reilusti alennettuna kiinnostaa kovasti paljon, että voi olla pakko sortua joku päivä.. Brändien eBay kaupat toimii periaatteessa samalla tavalla kun nettikaupatkin, hinnat on Buy It Now -hintoja, eli varsinaista huutokauppaa ei käydä ja oman koon voi valkata samaan tapaan kun nettikaupassakin.

Sen kummemmin vakkarimyyjiä mulla ei ole, lähinnä haen tavaraa sillon kun jotain erikoista tulee mieleen tai vertailen hintoja. Kannattaa kuitenkin katsella ympärilleen vähän tarkemmin, eikä ostaa tai huutaa sitä ensimmäistä vastaan tulevaa kohdetta, koska sama tuote saattaa hyvällä tuurilla olla seuraavalla sivulla myynnissä vähän halvemmalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos tästä, avas taas vähän tota maailmaa :-D

Suhkur kirjoitti...

Kiva jos tosta oli jotain hyötyä:)

Related Posts with Thumbnails