8.5.2010

morotkaka

14 -vuotias Suhkur rakastui ensimmäistä kertaa leivokseen sijoittaessaan kuukausirahojaan uimahallin kahvion porkkanakakkuun, koska luuli tuorejuustokuorrutuksen olevan oikeasti valkosuklaista. Kolmannella maistelukerralla tyttö pyysi myyjätädiltä reseptiä ja tekaisi ensimmäisen porkkanakakkunsa. Aikojen saatossa ja muuttojen myötä unelmien resepti hävisi, eikä täydellistä kakkua ole saatu aikaiseksi useista yrityksistä huolimatta.

Tänään onnistuttiin jo todella lähelle, netissä surffailun päätteeksi päädyin yhdistelemään kahta eri reseptiä ja jäin kaipaamaan ainoastaan pähkinäistä tuntumaa myös pohjassa. Onneksi kakku on huomenna varmasti vielä parempaa!

Photobucket

Pohja:
6 kananmunaa
6dl ruokokidesokeria (meillä reilu puolet korvattiin tavallisella kun ruskea sokeri loppui kesken, lopputulosesta tulee siis huomattavasti tummempi pelkällä ruokokidesokerilla)
6dl vehnäjauhoa
4tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
6tl kanelia
9dl porkkanaraastetta
300g voita

Vaahdota munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään (tässä vaiheessa voi vaikka vaihtaa desi jauhoista pähkinärouheisiin tai kookoshiutaleisiin) ja nostele vaahdon sekaan vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa. 200°C ja 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja tee kuorrute:

400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5rkl voita
3-5dl tomusokeria
loraus sitruunamehua jos muistat:D

Vaahdota (!!) tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi, lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Valmis kuorrute on notkeaa muttei liian löysää. Kaada kuorrutus pohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Enjoy!

Viime viikkoinen muffinssi -katastrofi ja leipomiskiellon vannominen on nyt menneen talevn lumia kun jääkaapissa odottaa kinuskikakun pohja, omnom:D

5 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

oi,minkä näköstä kakkua! ja sulla ihana blogi :-)

Sja kirjoitti...

mä oon tehny RuokaPirkasta löytyneellä reseptillä, mikä on suurinpiirtein sama, mutta pohjaan lisätään puoli pussillista wienernougat-rouhetta ja ruokosokeri korvattu fariinisokerilla. :)

Päälle laitan ite sitruunanmakuista rahkaa ja wienernougaa-rouhetta koristeeksi. Mutta pitääpä kokeilla tota sun kuorrutetta kans!

Suhkur kirjoitti...

Ilona, kannattaa kokeilla tuota, niin järjettömän hyvää! Ja kiitos:)

Sja, oi wienernougattia (nugaata?) <3 Pitää kokeilla ku seuraavan kerran teen tota! Mut kuorrutetta en vaihda ku se on ihan järjettömän hyvää;D Jos kehtaisin ni vetäsin sitä varmaan paljaaltaanki:D

Sja kirjoitti...

haha :D mä kans kokeilen tota sun kuorrutetta. Se rahka vaan on hirmu raikasta, mä syön sitä ihan paljaanaki välipalaks :D

noi marianne-, turkinpippuri- ja wienernougatrouheet leivontaosastolla on jonkun bisnesmiehen älynväläys: murskataan kaikki kakkoslaatuiset karkit ja myydään noin triplasti kovemmalla kilohinnalla :D

Suhkur kirjoitti...

Kieltämättä tota kakkua ei voi lappoo naamaansa kilotolkulla ku se kuorrute on aika makeaa:D Törmäsin leivontaosastolla laiskuuden huippuun, taloussuklaata oli rouheena, oikeesti miten kauan menee sen suklaan raastamisessa tai veitsellä hakkeloimisessa:D Ja siinäki pussissa vähintään se triplahinta!

Related Posts with Thumbnails