26.2.2011

semester of fall 2010

Viimeinen muotinäytös on nyt ohi ja olo on samaan aikaan haikea ja helpottunut! Kaikki meni kuitenkin aivan nappiin, palaute mieletöntä ja after partyt mahtavat, jos unohtaa sen pienen seikan että olin valmis nukhtamaan jo ennen kahta.. Palataan torstain tunnelmiin kuitenkin myöhemmin kun saan käsiini kuvia, omaan kameraan kun ei yllättäen tarttunut yhden ainoata!

Koulujutuista sen sijaan kysellään usein ja tänään kun sain inspiraation tulevaa proggista varten niin kaivelin viime syksyn töitä esille niin koneelta kun lipaston laatikoistakin. Meillä oli siis neljä kurssia syksyllä, yksi täysin teoreettinen kurssi, jolla mm. analysoitiin hyvää nettisivustoa (Arvosana A), toinen puoliksi projektiluontoinen ja puoliksi esseekokeella mitattava kurssi sisäänostosta ja näytteillepanosta (Arvosana A). Saatiin liveprojektiksi pikkuisen delin näyteikkunoiden ja sisätilojen uudistaminen. Meidän alkuperäinen idea oli vanerista kuviosahalla leikattu puuaihe, joka toimisi eri vuodenaikojen ja juhlapyhien pohjana. Omistajalla oli toiveena modernimpi ilme mutta haluttiin myös säilyttää pieniä juttuja vanhasta ulkoasusta ja päädyttiin vanhanaikaisiin yksityiskohtiin kuten antiikkipöytäkokoelmaan. Ideat siis toteutettiin Adoben Illustratorilla ja jokainen ryhmän jäsen teki valitsemansa teeman mukaisen näyteikkunan. Alla on minun suunnittelema puumotif ja sisätiloihin tuleva esillepanoasetelma.

Photobucket

Kolmas kurssi oli nimeltään Contemporary Issues In Textiles (Arvosana B) ja tavoitteena oli keksiä uusi tuote innovatiivisellä tekstiilimenetelmällä. Oman työni kohdistin purjehdusmarkkinoille, yhdistelin vedenkestävää ja hengittävää materiaalia yhteen ja loin paperille suunnitelman takista, joka kestää kovempaakin kulutusta mutta sopii erinomaisesti juuri urheilukäyttöön ominaisuuksiensa puolesta. Idea ja markkinointisuunnitelma oli täysien pisteiden arvoinen mutta ikuinen heikkolenkkini eli itse taustatieto pudotti arvosanan B:hen, mihin olen kyllä enemmän kun tyytyväinen ja ainakin tuote oli oikeasti kehiteltävissä ja sille löytyi markkinarako!

Photobucket

Viimeinen kurssi taas koskee tuota paljon puhuttua muotinäytöstä ja siitä kirjoittelinkin vähän jo aiemmin, kyseessä kuitenkin oli perinteinen design -kurssi (Arvosana A). Kaikki lähti taustatiedon hakemisesta ja ideoinnista, vapaasta piirtelystä ja päälinjojen luomisesta, yhdisteltiin kivoja juttuja toisiinsa, skannattiin luonnokset ja siirryttiin taas kerran Illustratorille. Lopputuloksena se kymmenen asun mallisto kuvattuna etu- ja takapuolelta, yksityiskohtaisine zoomauksineen, final line up -nimellä kulkeva oikeiden mallien päälle piirretty mallisto ja noiden päälle taustatieto- ja ideakansio ja tietysti ideat esiteltynä opettajille ja luokkakavereille.

Photobucket Photobucket Photobucket
Käteen jäi siis hirveästi kivoja kokemuksia ja paljon uutta tietoa ja ennen kaikkea opin taas tunnistamaan omia vahvuuksiani! Kiva muuten myös huomata, miten oppi tuntuu menevän täällä perille; viiden lukukauden prosessi on ollut jatkuvasti nousujohteinen! Koputellaan puuta ja toivotaan parasta viimeisen lukukauden suhteen!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sun koulu kuulostaa tosi mielenkiintoselta, haluisin itekkin opiskella tollasta muotia mikä ei kuitenkaa täysin oo suunnittelua mut ei sit pelkkää teoriaakaan. onneks ei kuitenkaa oo haut edessä vielä pariin vuoteenn. ja sulla on muuten tosi kivoja kuvia blogissa:)

Suhkur kirjoitti...

Kannattaa ehdottomasti hakea jos vaan mielenkiintoa löytyy, meidän kurssia ei enää seuraavan ikäluokan jälkeen opeteta mutta samantyylisiä löytyy ihan varmasti jostain muualta:) Jos oot hakemassa britteihin niin muista että haut alkaa jo syksyisin ja loppuu hyvissä ajoin ennen tammikuun loppua! Ja kiitos, kameran käyttö on taas tauon jälkeen kivaa:)

Related Posts with Thumbnails