15.2.2011

Bring Home Fashion

Kaikki alkoi viime syksynä kun saatiin tietää, että koko kolmannen vuoden suurin projekti tulee olemaan helmikuussa järjestettävät kaksi hyväntekeväisyysmuotinäytöstä. Kohteena on British Heart Foundation ja ideana rakentaa hyväntekeväisyysjärjestön charity-shopeista (aka Suomen Fida jne..) kerätyistä vaatteista ja asusteista kustomoituja kokonaisuuksia annettujen vuosikymmenten hengessä.

Photobucket
Meidän aikakaudeksi valikoitui kultainen 90-luku ja tarkemmaksi tyylisuunnaksi grunge, Nirvanan ja Pearl Jamin jalanjäljissä. Lähdettiin ryhmän kesken leikkimään ajatuksella grunge chic, haettiin inspiraatiota tämän hetken muodista, Olsenin sisaruksista ja suoraan 90-luvulta. Lopputuloksena pitkälti miksattiin yhteen vuosikymmenen hittejä ja nykyhetkeä; revittyä farkkua ja ruutupaitoja pitsin ja timmien linjojen kanssa.

Viime lukukauden päätteeksi valmiina oli siis oltava vähintään kymmenen asun mallisto yksityiskohtaisine kuvituksineen ja taustatietoa vuosikymmenestä eri trendeineen ja syvempi infopaketti valitusta tyylisuuntauksesta.

Tammikuun alusta lähtien taas ollaan väännetty itse asujen kanssa, vaatteita kahmittiin niin charity shopeista kun omista ja kavereitten vaatekaapeistakin. Kuuden viikon intensiivijakson jälkeen koossa on se vaadittu kymmenen asua, joista jokaikiselle vaatekappaleelle on tehty jotain, farkkuja revitty ja raavittu, villaliiveistä on tehty mekkoja, reisitaskuhousuista legginsejä ja trikoota on purettu oikein urakalla.

Photobucket




   Luonnos by me


Viimeiset viikot on mennyt asujen valmistamisen ohella hoitaessa kaikkea näytöksiin vähänkään liittyvää mutta erityisesti pressi- ja mediakontakteja etsiessä. Eilen meitä käytiin haastattelemassa ja räpsimässä muutamia kuvia tulevista asuista, viime viikolla yksi Skotlannin tunnetuimmista bloggaajista, Saskia The Style Fairy, postasi meistä jutun, ihana tyttö pääsee myös paikanpäälle tsekkaamaan Bring Home Fashion nimellä kulkevan upcycled näytöksen, tänään vierailtiin myös radiossa ja vähän aikaa sitten päästiin myös Les Garcons De Glasgow - street style blogin Facebook yhteisön sivulle.      

(Stage-asua grunge vivahteella kantaa ihana Fiona, korsettitoppi on pitsillä päällystetty Karen Millen ja hame taas alunperin midi-mittainen ja  neljä kokoa liian isomiksattuna yhteen yläasteella itsetekemäni tyllihameen kanssa.)

Kaikki alkaa siis pikkuhiljaa olla hanskassa, vaikka to do -listalta löytyykin vielä paljon tehtävää, eikä jäljellä ole kuin se lyhyt viikko ensimmäiseen näytökseen. Vähän epäilen, että kun torstain näytös on ohi ja edessä on after partyt Edinburghissa, niin fiilis saattaa vaatia pientä pään nollausta kaiken stressin jäljiltä;)

PS: Bring Home Fashionin Faebook -sivulta voi tsekkailta mitä tapahtuu minäkin päivänä juurin ennen h-hetkeä:)

5 kommenttia:

rrrous kirjoitti...

Oijoi, kuulostaa mielenkiintoselta :)

brita kirjoitti...

oii hiemanko jännän oloinen projekti! :o

Suhkur kirjoitti...

Tää on kyllä ollu tosi mielenkiintosta mutta samalla ihan järkyttävän stressaavaa:D Ja ilmeisesti näytöksen järjestäminen ei ookkaan niin yksinkertaista mitä olettais, etenkään kun pitää yhdistää monen kymmenen hengen aikataulut yksiin ja siihen päälle vielä tuo hyväntekeväisyyssetti kun pitäis tietää mikä on laillista ja mikä laitonta:D

brita kirjoitti...

sivuseikkoja, kerrankos sitä joutuu vankilaan kun yrittää tehdä hyväntekeväisyyttä :--D

Suhkur kirjoitti...

jail for good cause;D

Related Posts with Thumbnails