18.3.2010

Guide

Pientä opaspostausta Lontooseen kävi joku toivomassa ja vaikka omat reissut onkin lähinnä keskittynyt perusnähtävyyksiin ja shoppailuun, niin muutamia pikkujuttuja on tullut huomattua matkan varrella ja huhtikuun pidempää reissua suunnitellessa:

Tutki ennen lähtöä internetin ihmeellistä maailmaa! Must see -kohteisiin, teatteriin ja moneen moneen muuhun paikkaan saa netistä lippuja parhaimmillaan yli puoleen hintaan. Musikaali -lipun hinnasta putosi muistaakseni 30% pois ja Madame Tussaudsiin päästään puoleen hintaan. Googlaa lippuja kuitenkin hyvissä ajoin ennen lähtöä, koska nopeat syö hitaat tässäkin asiassa.

Photobucket

Nähtävyyksistä mulle erityisen mieleisiä on ehdottomasti ollut London Eye (sieltä näkee ihan kaiken!), Trafalgar Square (kävele vielä aukiolta The Mall -kadulle, toisessa päässä näkyy Buckingham Palace ja Victoria Memorial ja Trafalgarin päässä alitat Admiralty Archin, breathtaking!) ja Tower Bridge (nimenomaan yöaikaan, petyin viime syksynä tornien mitättömyyteen, mutta koko silta puhkeaa kirjaimellisesti loistoon pimeällä!).

Photobucket

Hommaa se Oyster Card, vaikka olisitkin kaupungissa vaan muutaman päivän! Metro on ehdottomasti helpoin ja nopein tapa liikkua Lontoossa, etenkin jos haluat käyttää aikasi fiksusti, nähdä tunnetuimmat nähtävyydet ja silti viettää aikaa vain hengaillen tai shoppaillen. Yksittäiset metroliput on järjettömän kalliita, joten parinkin päivän Travelcard maksaa itsensä takaisin heti jos majapaikka sattuu sijaitsemaan vähänkään kauempana yhtään mistään tai jos haluat käydä muuallakin kun Oxford Streetillä. Kaiken lisäksi etukäteispelko metrokartasta osottautui viime viikolla aivan turhaksi, sokkeloon tottui ensimmäisenä päivänä, eikä päädytty väärään metroon kun kerran! Thames -risteilystä saa muuten kolmanneksen alennusta, kun vilauttaa Oyster Cardia ja mm. London Eye tarjoaa (tai on ainakin tarjonnut kuulemma joskus) 2for1 -lippuja Oysterin omistajille!

Photobucket

Ota mukaan hotellin aulasta se turistikartta ja käytä sitä jos on tarvis! On paljon kivempaa tietää missä seisoo, kun kävellä tunti väärään suuntaan pari valittavia matkaseuralaisia mukana ja päätyä syömään illallista kaupungin paskimpaan ravintolaan ihan vaan sen takia että matkaseura tukkisi suunsa:D

Äläkä stressaa reissusta liikaa, mene sinne minne nenä näyttää, äläkä suunnittele liikoja. Loma on aina loma, sillon ei tarvitse joka päivä kulkea kello kaulassa ja kalenteri kourassa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ja yks kysymys vielä, pärjääkö siellä visa electron kortilla vai pitääkö kaikki käteinen vaihtaa etukäteen?

t. edellinen ano :)

Suhkur kirjoitti...

Electron käy ihan samalla tavalla kun Suomessakin, joissain pienimmissä putiikeissa ja ravintoloissa ei välttämättä käy mikää kortti mutta jos luotollinen visa käy niin käy electronkin:)

Related Posts with Thumbnails