8.5.2011

time to fly back

Olen kirjoitellut kevään mittaan useammankin kerran kesäkuussa koittavasta muutoksesta ja Suomeen muutosta mutta mitään sen kummempia yksityiskohtia en ole tainnut paljastaa kuin ohimennen kommenttiboksissa. Syynä tiedon pihtaamisen ei ole ollut minkään sortin mysteeri tai vaitiolovelvollisuus, en vain yksinkertaisesti ole sisäistänyt asiaa kunnolla ja olen ajatellut, että kesäkuuhun on vielä vaikka kuinka kauan aikaa. Losista tultua kuitenkin tajusin, että toukokuu tulee oikeasti hurahtamaan ohi järjettömän nopeasti kavereitten kanssa ja pakatessa, joten pikkuhiljaa Helsinkiin muuttokin alkaa konkretisoitumaan.

Photobucket

Aloin itseasiassa vähän jo panikoimaankin pari päivää sitten, etten ole vieläkään löytänyt asuntoa saati kunnolla edes aloittanut etsimään ja toivottomalta tuntuneen alun jälkeen päädyin toteamaan, että parempi muuttaa aluksi väliaikaisratkaisuun ja alkaa etsiä sitä unelmien vuokrakämppää ihan paikanpäältä. Olen aiemminkin todennut, että asioilla on tapana järjestyä, etenkin jos muistaa avata suunsa! Vielä ei ole löytynyt mitään varmaa kesä-heinäkuuksi mutta muutaman yllättävän tarjouksen olen onnistunut saamaan (kiitokset niistä ihan mahtaville kavereille!) ja ensi viikolla ollaan taas varmaan vähän viisampia.

Photobucket

Mutta syy, miksi olen ylipäätänsä muuttamassa takaisin Suomeen löytyy uudesta työpaikasta. Vanhemmat lukijat muistanevat, että olin viime kesän työharjoittelussa IVANAhelsingin toimistolla Arabianrannassa markkinoinnin assarina. No, harjoittelu poiki tammikuussa työtarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Päätin siis jättää viimeisen opinnäytetyövuoden pois, valmistua jo nyt kolmannen vuoden jälkeen degree -papereilla (Skoteissa viimeinen vuosi ei ole pakollinen ja useimmiten työtarjouksen saaneet opiskelijat eivät kirjoita honorsia eli opinnäytetyötä.) ja aloitan "uudessa" työssä 30. toukokuuta!

Photobucket

Varmaan sanomattakin selvää, että olen kaikesta uudesta ihan hirveän innoissani, rakastan sekä Helsinkiä että työpaikkaa Arabiassa! Olen koko ajan tyytyväisempi päätökseeni etsiä asuntoa paikanpäältä ja rauhassa, vaikka alunperin suunnitelma olikin muuttaa suoraan pikkuruiseen yksiöön. Vaikka olo on vieläkin näin neljän kuukauden jälkeen aika hölmistynyt, että miten tässä nyt näin hyvin kävi niin jotenkin tuntuu siltä, että juuri tällä tavalla tämän pitikin mennä!

4 kommenttia:

Sja kirjoitti...

Hihi, mä vähän arvailinkin tota IVANAhelsinkiä. Tuhannesti siis onnea! Onko sulla mahdollisuus palata tekemään hons, jos joskus siltä tuntuisi? olenko ihan väärässä jos luulen, että muotiala on vähän kuin media: tutkinto on tärkeä, mutta työkokemus merkitsee eniten?

Anonyymi kirjoitti...

Tosi paljon onnea! Arvailin kans tota ivanaa:) Mahtava tilaisuus etenkin kun sun alan työpaikat taitaa olla aikalailla kiven alla?

brita kirjoitti...

kuulostaa aivan mahtavalta, onnea uuteen työpaikkaan :)

Suhkur kirjoitti...

Et oo Sonja vissiin ainoa, joka on arvannu oikein:D Joo siis meillä on mahollista tulla takasin 5 vuoden sisällä kirjottamaan hons mutta meidän alalla painaa paljon enemmän työkokemus kun honssi (oikeestaan samalla kaavallahan tuo taitaa mennä kaikilla viihdealoilla..) ja opettajatkin on sanonut suoraan että parempi kun otit tarjouksen vastaan, jos viiden vuoden sisällä haluun tulla takas niin that's fine mutta karu totuus on se, että suositteluilla ja kokemuksella pääsee pitemmälle kun sillä paperilappusella..:/ Eri asia tietty siinä vaiheessa jos on kaks täysin "kokematonta" mut toisella on hons niin ehkä sit tottakai eri asia mut nyt meni onneks näin:) Ja nyt on ainaki sellanen fiilis että en oo tulossa takas ellei sit kurssit siirtyis jollain ilveellä nettiin etäpohjasiks mut vähän epäilen ettei tää korpimaisema enää pahemmin kiehdo kun kaveritki on valmistunu:D Ja kiitos onnitteluista!

Dear Ano, Kiitos:) No siis kiven alla ja kiven alla.. Monet työt löytyy vähän kun sattumalta kun missään ei tällasia duuneja yleensä mainosteta ja tietty puskaradio on aika kova sana. Ja muotiala toimii muutenki aika hierarkkisesti eli alotetaan "pohjalta", esim myymälän puolelta ja noustaan pikkuhiljaa niihin koulutusta vastaaviin hommiin. Tosin hommat jostain syystä (=järkyttävän pitkiä päiviä eli porukka väsyy:D) liikkuu tällä alalla aika nopeesti, meidän uraohjaaja oli ylennetty asteittain assarin assarista senior sisäänostajaksi vajaassa kahdessa vuodessa, mikä on kuulemma aika perinteinen tahti.

Kiitos Brita, oon kieltämättä ihan fiilareissa kun tää vihdoin alkaa tuntumaan todelta!

Related Posts with Thumbnails